Faalangst

Voor sommige mensen roept het rijden veel stress en angst op. Als je last hebt van faalangst of examenvrees dan proberen we je daar te ondersteunen. We gaan samen op zoek naar de juiste manier om je te begeleiden in het behalen van je rijbewijs. Geduld, zelfvertrouwen, een gedegen opleiding en een goede voorbereiding zijn hierbij natuurlijk erg belangrijk.
Een tussentijdse toets zal bij veel leerlingen een groot deel van de druk wegnemen. Zo’n toets is een door het CBR afgenomen rijproef die ruim voor het praktijkexamen wordt gedaan. Het gaat precies hetzelfde als het praktijkexamen, alleen kun je niet slagen of zakken. Van de examinator krijg je advies over punten die extra aandacht vragen. Een voordeel is ook dat je een vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen op het eerste examen kunt verdienen. Indien nodig, is het mogelijk om een faalangstexamen te doen. Het CBR heeft hiervoor speciaal opgeleide examinatoren in dienst.

Ook voor mensen met rijangst (bijvoorbeeld na een ongeval) is het prettig om extra begeleiding te krijgen, ondanks dat je je rijbewijs al hebt. De coaches kunnen ervoor zorgen dat je met meer zelfvertrouwen en plezier de weg op gaat.

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek en advies.